9 februari 2024 Marketing CYT

Diego González-Clark lanceert podcast

Inclusief Ouderschap | Een alleenstaande vader met een missie

Achter de schermen is hij er al jaren mee bezig, maar op 2 februari 2024 hing hij zijn missie, met de lancering van zijn podcast, aan de grote klok. Bekend als acteur, columnist bij &C en voormalig ‘Prince Charming’, is Diego González-Clark nu vastberaden zijn naam onlosmakelijk te verbinden aan de term ‘Inclusief Ouderschap’; een begrip dat naar eigen zeggen “alle denkbare vormen van ouderschap” omvat.

Diego’s verhaal

Dat natuurlijke voortplanting vandaag de dag niet de enige manier is om het ouderschap aan te gaan, is allang geen nieuws meer. Diego heeft echter aan den lijve ondervonden dat de informatieverstrekking over en zowel de begeleiding als normalisatie van andere vormen van ouderschap nog veel meer aandacht verdienen. Zijn adoptieverhaal is een achtbaan en aaneenschakeling van bizarre momenten. Gebeurtenissen die Diego vaak met stomheid hebben geslagen. Uiteindelijk kreeg hij op 22 februari 2021 het belletje dat hij niet meer had verwacht: “Over 10 dagen word je vader van ’n gezond Nederlands jongetje.”

Podcast ‘inclusief ouderchap’

Diego heeft dus zelf ervaren hoe complex het is om een ouderwens te hebben, maar afhankelijk te zijn van anderen om deze diepgewortelde wens in vervulling te laten gaan. In zijn nieuwe podcast ‘Inclusief Ouderschap’ gaat Diego González-Clark in gesprek met onder anderen ervaringsdeskundigen, experts en belangenbehartigers over alle vormen van ouderschap. Inclusief Ouderschap gaat over het hebben van een ouderwens in een vorm buiten de norm: adoptie, pleegzorg, IVF, IUI, co-ouderschap, draagmoederschap en andere vormen van ouderschap die je je misschien niet eens kunt voorstellen.

de missie

Zou er niet veel meer duidelijke informatie moeten bestaan over een trajecten als dat van ons?” Diego hoopt dat de zoektocht van luisteraars met een ouderwens overzichtelijker of zelfs makkelijker wordt. Dat zij hun weg vinden in het landschap van procedures, regels en wetgeving en dat zij zodoende de beste manier vinden om hun ouderwens in vervulling te laten gaan. Daarnaast wil Diego met deze podcast meer inzichten en begrip creëren voor omstanders van aspirant ouders, zodat ook zij weten waar iemand doorheen gaat wanneer er een dergelijk traject wordt doorlopen. “En hopelijk worden er dan gaandeweg ook nog wat taboes doorbroken en wordt Inclusief Ouderschap meer en meer genormaliseerd.”

lancering

De eerste twee afleveringen van de podcast ‘Inclusief Ouderschap’ worden aanstaande vrijdag gelanceerd. In deze afleveringen praat Diego met onder anderen podcastproducent en psycholoog drs. Nynke Nijman over zijn eigen traject en komt de eerste gast, Rick-Paul van Mulligen, langs. Ook Jurre Geluk, Barry Beijer en Sara Coster verschenen al bij Diego in de studio. Eén keer in de twee weken zal er een nieuwe podcast met een nieuwe gast gelanceerd worden. De podcast wordt geproduceerd door ILVY Network i.s.m. Claim Your Talent en is vanaf 2 februari aanstaande te beluisteren op alle streamingsdiensten en www.inclusief-ouderschap.nl/podcast.

samenwerken met diego?

Een bijdrage leveren aan het normaliseren van Inclusief Ouderschap? Of meer informatie? Neem contact op!

Contact opnemen?
  • Vrijblijvend gesprek?