1 maart 2023 Marketing CYT

Diego bij Eva Jinek

over zijn bijzondere missie en inclusief ouderschap

Een goede ouder wil het beste voor zijn of haar kind. Dit staat los van de samenstelling van het gezin en het geslacht of de geaardheid van de ouder(s). Maar wanneer je niet op biologische wijze een gezin kan of wil stichten, staat je een lang en moeizaam traject te wachten. Daar wil onze Diego graag verandering in brengen. Of op z’n minst alle denkbare informatie over inclusief ouderschap verzamelen op één centraal platform, zodat wensouders weten wat hen te wachten staat. Deze missie, die hij als levensdoel heeft bekroond, mocht Diego op 28 februari 2023 aankondigen bij Eva Jinek aan tafel waar onder andere moeizame adoptietrajecten uitgebreid werden besproken. Zo vertelde Diego ook over zijn route naar vaderschap.

Geboren voor de camera

Na een lang adoptietraject, die bijzondere wegen kende, is Diego nu alleenstaande vader van zijn zoontje Sem. Een tikkeltje nerveus, maar als geboren voor de camera, vertelde Diego zijn verhaal. Als support zat Claim Your Talent in het publiek, maar of Diego dat echt nodig had…? Het was in ieder geval een bijzondere en zeer geslaagde avond met volop aandacht voor de missie van Diego. En hij staat er niet alleen voor. Vlak na de uitzending ontplofte zijn Instagram met berichten van mensen die zich achter zijn doel (willen) scharen.

Diego over platform Proximo Parents

Aanleiding

Een goede ouder wil het beste voor zijn of haar kind. Dit staat los van de samenstelling van het gezin en het geslacht of de geaardheid van de ouder(s). Zo ben ik, Diego González-Clark, inmiddels een alleenstaande vader van een gezonde en fijne (adoptie)zoon.

Het adoptietraject dat hieraan voorafging was onwerkelijk en onvoorspelbaar. Van het begin af aan kwam er veel steun, maar waren er ook veel vragen. Zowel bij mijn omgeving, bij mijn toenmalige partner en bij mijzelf. Inmiddels ben ik ervaringsdeskundige op het gebied van adoptie en deel ik mijn verhaal en ervaringen wekelijks met vrienden, familie en onbekenden. Hier merk ik regelmatig dat er veel onduidelijkheid heerst over alternatief ouderschap. Dit zorgt vaak voor discussies en/of diepe gesprekken omtrent adoptie.

Platform Proximo Parents

Mijn missie is het bouwen van verbinding tussen ouders en niet-ouders. Een platform waar adoptie processen en andere alternatieven binnen ouderschap worden uitgelicht. Onderwerpen die nu nog relatief onbekend zijn, zoals draagmoederschap, IVF, pleegzorg, zaaddonatie, adoptie en co-ouderschap, worden hier besproken.

Dit doe ik in de hoop het taboe rondom alternatief ouderschap te doorbreken. Een kind kan ook groot, gezond én gelukkig worden met ouders in een andere samenstellingen dan moeder en vader. Ik laat mensen dan ook graag kennis maken met de wereld achter alternatief ouderschap en beantwoord, met behulp van dit platform, alle vragen rondom medische zaken tot juridische kwesties. Zo hoop ik dat onze adoptiezoon met een papa, kan opgroeien tot mijn zoon met een ouder die het allerbeste voor hem wilt. Hetgeen ons als ouders allemaal verbindt, toch?

Meer over Proximo Parents?
  • Vrijblijvend gesprek?