4 mei 2023 Marketing CYT

Lisa in Als Skiën Dansen wordt

Een korte film over de strijd tegen longkanker

In de korte film ‘Als Skiën Dansen wordt’ speelt onze actrice Lisa Morrell de rol van Eva. De ongeneselijk zieke Eva wil bewijzen dat ze ondanks haar ziekte nog kan skiën, maar daarvoor moet ze haar angst voor wat komen gaat overwinnen. Als Skiën Dansen wordt is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en is (al skiënd) gefilmd op de pistes in Oostenrijk. Zondagavond 30 april was de première in Pathé Utrecht Leidsche Rijn.

Over de film

De film ‘Als Skiën dansen wordt’ gaat over Eva die strijdt met de ziekte longkanker en hoe ze moet leren leven met de kennis dat ze ongeneeslijk ziek is. Ondanks haar ziekte, wil ze bewijzen dat ze nog de piste af kan. De korte film is gebaseerd op het verhaal van Helma van Goch. Tijdens haar ziekteperiode heeft ze veel geschreven, zo ook dit verhaal over haar laatste wintersportvakantie in Oostenrijk. ‘Als Skiën Dansen wordt’ gaat over het bevrijdende gevoel om even alles los te laten tijdens het skiën.

De première

Op 30 april ging de korte film in première in bioscoop Utrecht Leidsche Rein. Om 21:00 ging de zaal open en na een voorwoord van de regisseur en filmmaker Carel van Goch draaide de film voor het eerst om 21:30. Bijzonder is dat Carel de zoon is van Helma van Goch, in de korte film bekend als Eva en gespeeld door Lisa. “Het was een bijzondere avond en ik ben trots op wat we met de hele cast & crew hebben mogen neerzetten.” Vertelt Lisa na de première.

Aldus Lisa…

Het is altijd bijzonder als alle facetten van het maken van een shot of een scène perfect samen komen. Maar als je op zo’n bijzondere locatie met een crew aan het draaien bent en je als een soort kat en muis-spel met de camera, al skiënd, de piste afgaat terwijl de DOP (cameraman) achteruit snowboardend de shots maakt, en er ook nog crew buiten het shot mee moet skiën zodat bijvoorbeeld de focuspuller constant kan bijstellen. Ja, dan voelt dat wel als een extra kick wanneer dat allemaal lukt!’ (En dan moet je maar hopen dat jou eigen skikunsten er ook goed genoeg uitzagen zodat dat niet allemaal nog een keer opnieuw moet ha-ha).

Meer weten over Lisa?
  • Vrijblijvend gesprek?