24 mei 2023 Marketing CYT

Nyncke terug in de tijd met Albertje

Na twee jaar staat Nyncke weer op het podium met Diana Dobbelman

Op 11 mei stond Nyncke na twee jaar weer op de vloer met Diana Dobbelman in de voorstelling Albertje. Een voorstelling over de Huizer vrouw Albertje-Kos die het leven redde van het Joodse jongetje Leonard Vis. De voorstelling werd geregisseerd door Johan Verheij en is onderdeel van Theaterroute Huizen. De voorstelling is gebaseerd op het verhaal van Leonard Vis, extra bijzonder was dat Leonard Vis (93) bij deze voorstelling aanwezig was.

Over albertje

In de voorstelling wordt het verhaal gedeeld van Leonard Vis. Een Joods jongetje dat tijdens de Tweede Wereldoorlog ondergedoken zat in Huizen bij de familie Kos. Het ontroerende en waargebeurde verhaal werd in de voorstelling verteld door de moeder van het gezin: Albertje, die terugkijkt op haar leven. Albertje werd gespeeld door Diana Dobbelman en Nyncke Bergman. Nyncke haar kracht ligt bij het overbrengen van het menselijk verhaal, deze kracht kan ze in de voorstelling ‘Albertje’ uiten.

Aldus Nyncke…

“De voorstelling Albertje speelden Diana Dobbelman en ik 2 jaar geleden tijdens de Theaterroute Huizen en ik vond het toen al een prachtig verhaal om te mogen vertellen. Maar deze avond was wel heel bijzonder. We speelden de voorstelling namelijk voor Leonard Vis zelf. Het jongetje dat destijds onderdook bij Albertje Kos. Inmiddels is hij 93 en woont hij al jaren in Canada. Hij kwam nog 1 keer naar Nederland om zijn verhaal te vertellen en een gedeelte van dat verhaal speelden wij deze avond dus voor hem én voor de kinderen van Albertje Kos.”

Meer weten over Nyncke?
  • Vrijblijvend gesprek?